Terug naar home

Veelgestelde vragen

Gebruik Meestermodel

Wat is Meestermodel?

Met Meestermodel kunt u snel en efficiënt ouderschapsplannen en echtscheidingsconvenanten opstellen en beheren. Daarnaast kunt u bij Meestermodel een Fiscaal Advies op Maat (FAM) aanvragen. Met dit advies verkrijgt u inzicht in de gevolgen van de aftrekbeperkingen voor belastingen, premies en toeslagen.

Voor wie is Meestermodel?

Iedereen kan een Fiscaal Advies op Maat (FAM) aanvragen. Alleen leden van de vFAS (Vereniging voor Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators) die een abonnement hebben op Meestermodel kunnen met Meestermodel echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen opstellen. Deze tool is niet voor iedereen toegankelijk omdat gebruik wordt gemaakt van de modellen van de vFAS.

Hoe kan ik Meestermodel bereiken?

U kunt telefonisch contact opnemen via 085 0606107 of een e-mail sturen naar hello@meestermodel.nl. Wij helpen u dan graag verder.

Aanmelden bij Meestermodel

Ik wil een proefabonnement afsluiten

Als u lid bent van de vFAS dan kunt u één maand lang gratis gebruik maken van Meestermodel. Bent u geen lid van de vFAS dan heeft u geen toegang tot Meestermodel.

Om een proefabonnement af te sluiten dient u het volgende te doen:

Stap 1:
Klik op de website van Meestermodel op ‘Inloggen’ (rechtsboven).

Stap 2:
Op de inlogpagina vult u het e-mailadres in waarmee u bij de vFAS geregistreerd staat en klik op ‘Volgende’.

Stap 3:
Als u het e-mailadres heeft ingevuld waarmee u bij de vFAS bekend bent dan komt u op de inlogpagina. U heeft nog geen wachtwoord aangemaakt. Klik op ‘Wachtwoord vergeten’.

Stap 4:
Naar uw e-mailadres waarmee u bij de vFAS geregistreerd staat wordt een e-mail gestuurd (controleer zo nodig uw spambox!). In deze e-mail klikt u op de knop ‘Nieuw wachtwoord instellen’.

Stap 5:
Vul een nieuw wachtwoord in en klik op ‘Wachtwoord vernieuwen’. Vanaf dat moment kunt u met uw e-mailadres en wachtwoord inloggen bij Meestermodel een maand lang gebruik maken van uw proefabonnement.

Mijn proefabonnement is nog niet verlopen maar ik wil alvast een regulier abonnement afsluiten.

Dat kan! Uw proefabonnement blijft echter doorlopen totdat de termijn voor het proefabonnement is verstreken. Uw nieuwe abonnement sluit aan op uw proefabonnement en gaat dus pas in als uw proefabonnement is verstreken.

Om uw proefabonnement om te zetten in een regulier abonnement doorloopt u de volgende stappen:

Stap 1:
Log in bij Meestermodel

Stap 2:
Ga naar ‘Menu’ en ‘Mijn account’

Voor zover u uw factuurgegevens nog niet heeft ingevuld ga naar Stap 3. Heeft u uw factuurgegevens al eerder ingevuld ga naar Stap 4.

Stap 3:
Klik op ‘Factuurgegevens invoeren’ en vul uw gegevens in. Om te bevestigen klikt u op ‘Factuurgegevens wijzigen’.

Stap 4:
Maak een keuze tussen een individueel abonnement (1 persoon) of een kantoorabonnement (hoofdabonnement houder + max 2 kantoorgenoten). Let wel, ook de kantoorgenoten dienen lid te zijn van de vFAS.

Stap 5:
Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden, de Disclaimer en de Verwerkersovereenkomst.

Stap 6:
Maak een keuze of u ‘automatisch verlengen’ van uw abonnement aanzet en klik op ‘Bevestigen’.

Mijn proefabonnement is verlopen maar ik wil alsnog een abonnement afsluiten

Stap 1:
Log in bij Meestermodel

Stap 2:
Ga naar ‘Menu’ en ‘Mijn account’

Voor zover u uw factuurgegevens nog niet heeft ingevuld ga naar Stap 3. Heeft u uw factuurgegevens al eerder ingevuld ga naar Stap 4.

Stap 3:
Klik op ‘Factuurgegevens invoeren’ en vul uw gegevens in. Om te bevestigen klikt u op ‘Factuurgegevens wijzigen’.

Stap 4:
Maak een keuze tussen een individueel abonnement (1 persoon) of een kantoorabonnement (hoofdabonnement houder + max 2 kantoorgenoten). Let wel, ook de kantoorgenoten dienen lid te zijn van de vFAS.

Stap 5:
Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden, de Disclaimer en de Verwerkersovereenkomst.

Stap 6:
Maak een keuze of u ‘automatisch verlengen’ van uw abonnement aanzet en klik op ‘Bevestigen’.                 

Uw abonnement is afgesloten, u kunt meteen verder werken met Meestermodel. Per e-mail ontvangt u een factuur (controleer zo nodig uw spambox!).

Hoe werkt een kantoorabonnement?

Een kantoorabonnement is een abonnement voor maximaal drie abonnementhouders die werkzaam zijn bij hetzelfde kantoor én die zijn aangesloten bij de vFAS. De hoofdabonnementhouder is degene die het kantoorabonnement afsluit. Deze hoofdabonnementhouder kan nog maximaal 2 kantoorgenoten aan het abonnement toevoegen. Dat kan door de volgende stappen te doorlopen:

Stap 1:
Sluit een kantoorabonnement af

Stap 2:
Ga naar ‘Menu’ en ‘Mijn account’

Stap 3:
Schuif met uw muis over de 3 puntjes ‘…’ achter uw huidige abonnement en klik vervolgens op ‘Abonnementhouders beheren’

Stap 4:
Vul het e-mailadres in van uw kantoorgenoot waarmee deze kantoorgenoot bij de vFAS bekend is en klik op ‘Kantoorgenoot toevoegen’.

Om nog een kantoorgenoot toe te voegen herhaalt u stap 3 en 4.

Uw kantoorgenoten krijgen een e-mail van Meestermodel. Door in die e-mail op de knop ‘Start onboarden’ te klikken wordt het registratieproces verder afgerond. Alleen de hoofdgebruiker kan het kantoorabonnement beheren.

Heeft de hoofdgebruiker nog een proefabonnement lopen dan zal de resterende termijn van het proefabonnement van de hoofdgebruiker ook gelden voor de overige kantoorgenoten. Het kantoorabonnement start zodra de termijn van het proefabonnement van de hoofdgebruiker is verstreken.

Algemeen

Waarom duurt het inloggen soms wat langer?

Als u inlogt maakt Meestermodel een verbinding met de vFAS om na te gaan of u lid bent van de vFAS. Daardoor kan het zijn dat het inloggen iets langer duurt dan u gewend bent.

Waar staan mijn accountgegevens?

Eenmaal ingelogd kunt u linksboven op ‘Menu’ klikken. Klik daarna op ‘Mijn account’. Daar treft u uw accountgegevens aan en kunt u deze desgewenst wijzigen.

Kan ik afwijken van het vFAS-model en mijn eigen model gebruiken?

Meestermodel genereert een convenant of ouderschapsplan “op maat” op basis van uw input en het vFAS-model. Nadat u het document heeft gedownload kunt u het zelf in Word aanpassen en/of aanvullen. Heeft u TIPS voor aanpassingen en/of uitbreidingen dan vernemen wij die graag van u en zullen we deze voorleggen aan de vFAS. U kunt ons bereiken via hello@meestermodel.nl.

Waarom zijn sommige vragen in de applicatie licht gedrukt?

De licht gedrukte vragen zijn niet-verplichte vragen. U kunt deze vragen ook overslaan en de gegevens later in het Word-document zelf invoeren. De overige vragen zijn verplichte vragen. Zolang niet alle verplichte vragen zijn ingevuld is de knop “Opslaan en verder” niet geactiveerd en kunt u niet verder naar het volgende item.

Wordt het ‘Model Fiscale Bepaling echtscheidingsconvenant’ gebruikt?

In het vFAS-model Basisconvenant voor gemeenschap van goederen (GVG) is de Fiscale Bepaling opgenomen. De fiscale bepaling is nog niet opgenomen in het vFAS-model Basisconvenant voor huwelijkse voorwaarden (HV). Daar wordt aan gewerkt. De vFAS heeft nog geen model convenant beschikbaar voor situaties waarin sprake is van een beperkte gemeenschap van goederen.

Waar vind ik mijn gedownloade documenten terug?

De gedownloade documenten worden opgeslagen op de standaardlocatie voor downloads. De standaardlocatie kunt u vinden bij de instellingen van uw browser.

Gebruik Fiscaal Advies op Maat

Hoe kan ik een advies aanvragen?

Als u gebruik wilt maken van Fiscaal Advies op Maat vult u op de website uw gegevens in en klik op ’Verzenden’. Meestermodel maakt voor u een veilige verbinding via Skotty aan. Zodra een veilige verbinding is aangemaakt krijgt u een bericht van Skotty én van Meestermodel. In het bericht van Meestermodel treft u een wachtwoord aan waarmee u de veilige verbinding tot stand kunt brengen. Zodra u de gevraagde bestanden veilig naar Meestermodel heeft verzonden, stellen wij een offerte voor u op.

Kan ik mijn bestanden veilig naar Meestermodel verzenden?

Zeker! Met Skotty’s end-tot-end encryptie zijn uw berichten en bestanden beveiligd met een unieke sleutel waar alleen u en Meestermodel toegang tot hebben. Alle informatie op Skotty’s servers is versleuteld.

Waar vind ik een voorbeeld van een Fiscaal Advies op Maat?

Een (fictief) voorbeeld van een Fiscaal Advies op Maat treft u hier aan.